top of page

Kjøtt fra Brutunet

På Brutunet har vi Hereford storfe. Dyrene går ute fra mai til oktober. Årets kalver går da sammen med sine mødre og drikker melk fra kua slik som er normalt med ammekyr. Vi velger å kastrere våre oksekalver når de blir kjønnsmodne, slik at de kan gå sammen med resten av flokken på beite. Ofte lar vi de gå sammen med kvigene slik at det blir litt flere dyr og dermed at de blir en liten flokk. Dette fører til roligere dyr.

Om vinteren er dyrene inne i et fjøs, som første gangen ble tatt i bruk høsten 2019. Dette er et åpent fjøs slik at det er naturlig og god ventilasjon hos dyrene. De kan også gå fritt og har egne liggebåser som de kan legge seg ned i. Kalvene har egne kalvegjemmer hvor de kan trekke seg bort fra de voksne dyrene hvis de ønsker dette.

Både inne og ute er våre dyr grasforet. Vi mener dette gir den kvaliteten vi ønsker på vårt kjøtt, og velger derfor å fore våre dyr på denne måten. En kan lese mye om dette på internett, det er bare å google.

Vi velger ut fine dyr som tilbys direkte til sluttbruker, dette for å kunne formidle våre produkter med stolthet.

Vi har valgt Nortura til å slakte våre dyr. Gamletun Gaard på Vatne i Sandnes er godkjent for videreforedling av kjøtt, og vi bruker dem til å pakke kjøttet. 

Vi selger kjøtt i esker på ca 15 kg. Alle stykker er vakumpakket og tydelig merket slik som det viser på bildene under. Normalt vil ca halvparten av kjøttet være kjøttstykker fra dyret og resten vil være kjøttdeig og/ eller hamburgere. Alle kjøttstykkene vil bli fordelt jevnt ut på eskene ved salg. Eskene kan inneholde indrefilet, ytrefilet, grytekjøtt, entrecote, flatbiff, mørbrad, ulike steiker, kraftbein, samt kjøttdeig og/ eller hamburgere. Vi fordeler altså også de aller fineste kjøttstykkene i våre esker, normalt vil eskene inneholde enten indrefilet, ytrefilet eller entrecote.

Vi selger også hamburgere. Disse er laget av rent kjøtt fra våre egne storfe, kun tilsatt litt vann som bindemiddel og krydder for den gode smaken. Hver hamburger er på ca 200 gram, noe som gjør dem ekstra saftige.

Vi kjører ut eskene til de som bor i gamle Stavanger kommune, Sandnes, Sola, Randaberg og gamle Rennesøy kommune. Andre kan kjøpe, men da etter nærmere avtale. 

Vi praktiserer førstemann til mølla prinsippet, og om vi blir utsolgt vil det komme flere muligheter framover. 

Vi vil legge ut på Facebook siden vår Brutunet på Facebook og sender mail til maillista når vi tilbyr kjøtt. 

Meld deg gjerne på maillista ved å bruke kontaktskjemaet eller send en mail til bestilling@brutunet.no


 

Kontakt, inn- og utmelding av mailliste:

Takk for innsendingen din!

bottom of page